Zilver kopen

Zilver kopen kan veilig in onze webwinkel. Wij leveren zowel in Nederland als in België. Hier vindt u alle zilveren producten die wij op dit moment fysiek aanbieden. Het assortiment bestaat uit twee verschillende soorten beleggingsproducten: zilveren munten en zilverbaren. Al deze producten zijn van de hoogste kwaliteit zilver.

Lees Meer...

Investeren in fysiek zilver wordt veelal gezien als een mogelijkheid om uw vermogen te beschermen. Net als goud heeft zilver een monetaire waarde. Dat wil zeggen dat een dergelijk product als betaalmiddel kan functioneren. Deze waarde kan net als bij andere beleggingsproducten fluctueren. De fluctuatie van de zilverprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste oorzaak voor deze fluctuatie is te wijten aan het gebruik van zilver in diverse industriële en commerciële toepassingen. Zilver heeft namelijk een hoog elektrisch en thermisch geleidingsvermogen waardoor het gebruikt wordt in onder andere elektronica. Buiten industriële toepassingen wordt de vraag naar zilver bepaald door gebruik bij juwelen en fotografie. Deze drie onderdelen tezamen bepalen voor 95% de vraag naar zilver. Hierdoor heeft zilver de neiging om sterker te fluctueren.

De prijs van zilver wordt, naast de Dollar, dikwijls gemeten door middel van de goud/zilver ratio. De ratio ligt momenteel vrij hoog, 1/50 wanneer vergeleken met de historische ratio van 1/15. Veel experts geloven dan ook dat de ratio zal gaan afnemen. De combinatie van het hoge gebruik van zilver in industriële toepassingen en de goud/zilver ratio zorgen enerzijds voor fluctuaties in de prijs maar anderzijds ook in interessante mogelijkheden om te investeren in fysiek zilver ten opzichte van goud.

De verwachting is dat de vraag naar zilver de komende jaren alleen maar verder zal toenemen terwijl het aanbod structureel lager ligt. Dit komt omdat mijnen niet in staat zijn om de productie van zilver op korte termijn op te voeren. Zilver wordt deels geproduceerd als bijproduct van onder andere koper, lood en zink waardoor het aanbod deels vast ligt. Omdat er nog steeds een sterke discrepantie bestaat tussen het aanbod en de vraag naar zilver is de potentiële waardestijging uitermate groot.

De prijs van de munten, baren en muntbaren wordt bepaald op basis van de actuele zilver spotprijs. Deze spotprijs kunt u rechtsonder op de pagina vinden. De prijzen van de producten worden automatisch elke vijf minuten aangepast.

Zilver en BTW

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Op de zilveren munten, de kilomunten en de muntbaren is de margeregeling van toepassing. Dit houdt in dat er 21% BTW wordt gerekend over de bruto winstmarge en niet over de gehele verkoopprijs. Hier heeft u als met name particuliere klant voordeel van. De belastingdienst schrijft ons voor dat wij de BTW niet mogen vermelden op de factuur wanneer wij gebruik maken van de margeregeling. Vandaar dat u de BTW ook niet terugziet in uw winkelwagen. Zilverbaren kunnen niet verhandeld worden onder de margeregeling en worden daardoor zwaarder belast met 21% BTW over de gehele verkoopprijs. Deze producten kunnen met name voor zakelijke klanten een beleggingsoptie zijn.

27 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

27 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in