BEL ONS
+31 (0)30 2074 022
0Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Waarom zilver kopen?

Financiële crisis en inflatie

Een verdere verslechtering van de huidige financiële crisis is een reële mogelijkheid. De honderden miljarden staatsteun aan financiële instellingen hebben geleid tot een extreme groei van de hoeveelheid geld in de wereld. Dergelijke steunmaatregelen hebben in het verleden altijd geleid tot hyperinflatie waardoor geld in één klap weinig tot niets meer waard werd. Dit zal een een enorme impact hebben op uw pensioen lijfrentes en spaargelden. Particulieren en bedrijven die hun geld echter op tijd omzetten in zilver en goud kunnen zichzelf beschermen tegen hyperinflatie en kunnen naast koopkrachtbehoud een mooi rendement realiseren.


Vraag en aanbod

De vraag naar zilver neemt toe terwijl de zilvermijnen niet in staat zijn de vraag bij te houden waardoor de prijs stijgt. Circa de helft van de vraag naar zilver betreft industriële vraag. Zilver wordt veel gebruikt in elektronica en de verwachting is dat dit alleen maar toe zal nemen. Slechts een klein deel van de vraag naar zilver wordt bepaald door beleggers. De verwachting is dat de investeringsvraag sterk zal gaan toenemen waardoor in combinatie met het beperkte aanbod de zilverprijs sterk zal gaan stijgen.


Goud zilver ratio en inflatie

Historisch gezien in de de goud-zilver ratio 1:15. Wanneer je goud-zilver ratio terug keert naar de historische verhouding van 1:15 zou dit betekenen dat de zilverprijs bij een goudprijs van 1300 dollar per troy ounce kan stijgen naar 87 dollar per troy ounce. Hierbij wordt nog geen rekening gehouden met inflatie. Wanneer je de zilverprijs corrigeert voor werkelijke inflatie (www.shadowstats.com) en je pakt het vorige record van 1980 van 50 dollar per troy ounce zou je uitkomen op een zilverprijs 250 dollar. Zilver heeft dus een groot opwaarts koerspotentieel (zie onderstaande grafiek).


Werkelijke zilverprijs

Een gerenommeerde amerikaanse website shadowstats.com gaat uit van de onderstaande werkelijke inflatie.


In de onderstaande filmpjes wordt het opwaartse koerspotentieel van zilver verder uitgelegd:

This text will be replaced


This text will be replaced

Grondstoffen cycli

Grondstoffen cycli duren meerdere decennia. Teruggaand tot 1800 duurde de kortste 10 jaar. De huidige stierenmarkt voor zilver en goud nam een aanvang in 2001

Manipulatie zilverprijs

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en goudprijs. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en goud daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingen door in de vorm van futures contracten zilver en goud te verkopen. De markt wordt zodoende overspoelt met aanbod van zilver en goud dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt. Meer en meer mensen beginnen dit door te krijgen en oefenen het recht tot fysieke levering van een future contract uit. Er is echter momenteel vele malen meer zilver op papier verkocht dan dat er fysiek wereldwijd aanwezig is. Deze situatie is dus onhoudbaar.
Hieronder geeft Mike Maloney informatie over de manipulatie van zilverprijs door grote Amerikaanse financiële instellingen en het uiteindelijke effect hiervan op de zilverprijs.


This text will be replaced


This text will be replaced


Zilver kopen, waarom nu?

This text will be replaced


Zilver naar $936?

In onderstaand videofragment wordt uitgelegd op welke zilverprijs je uitkomt als je een relatie legt tussen de hoeveelheid zilver die in de vorm van futurescontracten is verkocht, de hoeveelheid schuld van VS en de hoeveelheid zilver die er fysiek aanwezig is.

This text will be replaced