BEL ONS
+31 (0)30 2074 022
0Item(s)

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

1 Troy ounce gouden Kruggerrand munt 2020

Krugerrand Goud 2020

€ 1.747,00

(1-2 dagen levertijd)

1 Troy ounce gouden Kruggerrand munt 2020
1 Troy ounce gouden Kruggerrand munt 2020 Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020

Krugerrand Goud 2020

Snel overzicht

De Krugerrand 1 ounce gouden munt is de bekendste gouden beleggingsmunt ter wereld. Bestel de munten direct online!

Beschikbaarheid: Direct uit voorraad leverbaar

Actuele voorraad 2 stuks

€ 1.747,00 per stuk

Product details

Krugerrand Goud 2020

South African Mint Beleg in fysiek goud. Koop deze nieuwe prachtige 1 troy ounce Krugerrand Goud 2020 nu bij Zilvergoudwinkel. De Krugerrand Goud munt is de originele en meest bekende 1 troy ounce beleggingsmunt ter wereld. De Krugerrand Goud wordt sinds 1967 geslagen door de South African Mint met als doel het investeren in goud mogelijk te maken voor iedereen. Het was de eerste gouden munt die voor dit doel geslagen werd. In 1980 werden ook de fractionele (1/2oz, 1/4oz en 1/10oz) Krugerrand munten geïntroduceerd om de gouden munt voor meer mensen interessant en betaalbaar te maken. Er zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen troy ounces van Krugerrands verkocht. Gezien de internationale bekendheid van deze gouden munt is het kopen van gouden Krugerand munten een interessante manier van goud kopen.

Highlights Krugerrand Goud 2020

 • Top kwaliteit munt en scherpe prijs
 • Bevat 31,1 gram goud (1 troy ounce)
 • Zeer duurzame/slijtvaste gouden munt, 91,67 % zuiver (aangevuld met koper)
 • Geleverd in originele luchtdichte muntcapsule van de Canadian Mint
 • Per 10 stuks in tube van de South African Mint geleverd
 • Jaar van uitgave: 2020
 • Samenstelling van de gouden Krugerrand

  De Krugerrand munt heeft een goudgehalte van 22 karaat (91,7%). De rest van de munt bestaat uit koper, hierdoor heeft de munt een licht oranje kleur. De munt weegt in totaal 1.09 troy ounce, waardoor er wel precies 1 troy ounce goud (.999) in de munt zit.

  Door de specifieke koperlegering is de munt meer krasbestendig dan de andere gouden beleggingsmunten. Goud is een relatief zacht metaal, waardoor het in pure vorm kwetsbaar is.

  Bekijk de video van de prachtige Krugerrand Goud 1 ounce

  Boycot Zuid Afrika

  Zuid-Afrika kreeg in de jaren '80 vanwege de apartheid met een wereldwijde economische boycot te maken. Hierdoor is het een tijd verboden geweest om Krugerrands te importeren in veel landen.

  De Krugerrand munten waren hierdoor moeilijk te verkrijgen, maar de vraag was nog groot. Andere munthuizen zijn hier handig op ingesprongen en kwamen met hun eigen gouden beleggingsmunten. De gouden Maple Leaf en de gouden Eagle zijn hierdoor populaire alternatieven geworden.

  Ondanks de boycot in het verleden is de Krugerrand een van de toonaangevende beleggingsmunten geworden.

  Krugerrand is wettig betaalmiddel maar heeft geen nominale waarde

  De Krugerrand heeft de status van wettig betaalmiddel in Zuid-Afrika. Ondanks deze status heeft de de gouden munt geen nominale waarde. Dit is om te benadrukken dat de actuele waarde direct gekoppeld is aan de goudprijs.

  Het ontwerp van de Krugerrand

  Op de portretzijde van de Krugerrand staat de afbeelding van Paul Kruger. Paul Kruger was een boeren-leider van de Zuid-Afrikaansche Republiek (tegenwoordig de provincie Transvaal), een onafhankelijk land in de tweede helft van de 19e eeuw in Zuidelijk Afrika dat geregeerd werd door boeren. Paul Kruger was de laatste president van dit land voordat de Unie van Zuid-Afrika werd gevormd. Voor meer informatie over Paul Kruger klik hier.

  Paul Kruger

  Op de keerzijde van de munt staat een springbok afgebeeld. De springbok is een verwijzing naar de Witwatersrand, het natuurgebied waar de munt naar werd vernoemd. Dit gebied is beroemd omdat 40% van al het goud ter wereld hier vandaan komt. Goud wordt sinds 1886 in dit gebied gemijnd. De huidige Zuid Afrikaanse munteenheid, de rand, is vernoemd naar dit gebied.

  Specificaties Krugerrand goud

  Nominale waarde: geen
  Gewicht: 33,93 gram (1,09 troy ounce)
  Gewicht goud: 31,1 gram (1 troy ounce)
  Diameter: 32,7 mm
  Dikte: 2,84
  Materiaal: goud
  Zuiverheid: 91,67%, 22 karaat goud
  Jaar van uitgave: 2017 (nieuwe munten)

  Extra informatie

  Fabrikant South African Mint
  Gehalte 91,67%
  Conditie Nieuw
  Gewicht 1 troy ounce
  Doel aankoop Beleggen
  Jaar van uitgifte 2020
  Land van uitgifte Zuid Afrika
  Diameter Nee
  1. Schrijf de eerste review van dit product

  Schrijf uw eigen review

  Only registered users can write reviews. Please, log in or register

  Ergens anders een SCHERPERE PRIJS? MEER DAN € 30.000 INVESTEREN? Neem contact met ons op.

  Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 voor u klaar.
  telefoon afbeelding+31 (0)30 20 74 022

  U HEEFT DE KEUZE UIT DE VOLGENDE OPTIES VOOR LEVERING

  Op de afrekenpagina tijdens het bestellen op onze website kunt u uit onderstaande afleveropties kiezen. Informatie over de betaalmogelijkheden vindt u op deze pagina: Betaalmogelijkheden

  100 % VERZEKERD VERZENDEN

  De meest gekozen afleveroptie is verzekerd verzenden met Mikropakket of UPS voor € 17,50. Zodra uw bestelling verstuurd is krijgt u een verzendbevestiging per email van ons. Vanaf € 5000 is de verzekerde verzending gratis. U kunt bij ons ook aangeven op welke dag u de bestelling wilt ontvangen zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mikropakket kan uw bestelling zelfs op zaterdag afleveren.

  Wij versturen de meeste bestellingen met een speciale service van Mikropakket waardoor uw pakket nooit bij de buren kan worden afgeleverd. Kleinere bestellingen versturen wij vaak met UPS. Uw bestelling wordt in een onopvallende verpakking verstuurd zodat er aan de buitenkant niet is te zien wat er in zit. Bovendien staat onze bedrijfsnaam niet als afzender op het pakket vermeld.

  Meer informatie over verzending en aflevering vindt u op deze pagina: Verzending en aflevering.

  LEVERING DOOR PRIVE KOERIER

  Bij ons kunt u gebruik maken van een privé-koerier. Wij nemen contact op om de datum en het tijdstip af te spreken waarop uw bestelling wordt afgeleverd. U dient u zich te legitimeren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Bij de levering is er de mogelijkheid om aan de hand van de pakbon de juistheid van de aflevering te controleren. Vervolgens zet u uw handtekening voor ontvangst. Wij kunnen binnen Nederland en België op deze manier pakketten en raadden dit aan bij bestellingen met een waarde vanaf EUR 75.000. De kosten bedragen € 100.

  Meer informatie over verzending en aflevering vindt u op deze pagina: Verzending en aflevering.
  Geen juiste prijs ingevoerd
  Geen juiste e-mail ingevoerd
  Geen conditie gechecked

  E-mail alert instellen

  Historische prijs weergave
     


  Stuur mij een e-mail wanneer:
    Prijs daalt naar €

  Nieuwe producten