BEL ONS
+31 (0)30 2074 022
0Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Goudprijs

De actuele goudprijs in zowel Euro's als Dollar's vindt u op deze pagina. De prijzen in de tabel en in de grafiek worden standaard in Euro's per troy ounce weergegeven. Een troy ounce is de meeste gebruikte gewichtsmaat voor edelmetaal. Een troy ounce weegt omgerekend 31,103 gram. De meest verkochte gouden en zilveren beleggingsmunten, zoals bijvoorbeeld de Krugerrand Goud, Maple Leaf Goud en Maple Leaf Zilver wegen exact één troy ounce. De prijzen worden om de vijf minuten geupdate. Ververs deze pagina om de laatste koersen in te laden.


Historische goudprijs en evolutie goudprijs

Om de historische goudprijzen te bekijken kunt u linksboven de grafiek een tijdspanne kiezen. Afhankelijk van de gekozen periode kan het even duren om de data in te laden. De goudprijs in Euro's gaat terug tot 4 januari 1999. Sinds deze datum worden de koersen in euro's weergegeven. Wilt u verder terug in de tijd kijken kies dan voor de weergave in Dollar's (let op, dit kan gezien de vele data even duren). In Dollar's kunt u de goedkoers terugzien tot 2 januari 1968. Dit betreft de London AM Fixing wat gezien wordt als de internationale maatstaf voor de prijs van edelmetaal transacties en producten. Dit is de ideale manier om de evolutie van de goudprijs in beeld te zien.

De goudprijs is de basis voor de prijs van onze gouden munten en baren

De actuele goudprijs is de basis voor de verkoopprijs van onze gouden munten en baren. De prijzen van fysiek beleggingsgoud zijn vrijwel altijd iets duurder dan alleen de spotprijs van het goud. Dit omdat de Mints (producenten) een zogenaamde premium hanteren om de producten te maken. Ook zitten de vervoerskosten, verzekeringskosten en een verkoopmarge in de munten verwerkt.

Goudprijs per gram

Wilt de goudprijs in gram of per kilo zien? Kies dan voor 'prijs per gram' of 'prijs per kilo' rechtsboven de grafiek. Hier krijgt u een goede indicatie van de waarde van uw goud.


Disclaimer

De grafieken module bevindt zich momenteel in de beta fase. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen/koersen.