Home » Actueel

Zilver naar $936?

Geschreven door op 3 mei 2011 – 10:41

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en goudprijs. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en goud daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingendoor in de vorm van futures contracten zilver en goud te verkopen. De markt wordt zodoende overspoeld met aanbod van zilver en goud dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt.

Meer en meer mensen beginnen dit door te krijgen en oefenen het recht tot fysieke levering van een future contract uit. Er is echter momenteel vele malen meer zilver en goud op papier verkocht dan dat er fysiek wereldwijd aanwezig is. Fysieke uitlevering is zo in veel gevallen niet mogelijk. De eerste rechtszaken zijn al aangespannen.

Deze situatie is dus onhoudbaar en zal uiteindelijke een zeer positieve impuls geven aan de prijs van fysiek zilver en goud. In onderstaand video fragment wordt uitgelegd hoe zilver de komende jaren door kan stijgen naar $936.

Tags:

Nog geen reacties »

1 Pingbacks »

  • […] verhogen 03 mei: Goud en zilver op hol geslagen 03 mei: Beursduivel: Nico Pantelis: Zilver Crasht 03 mei: Zilver en goud blog: Zilver naar $936? 03 mei: Fondsnieuws: Kritiek op fysieke goud-ETF’s groeit! 03 mei: Slim Beleggen: De bubbel […]