Home » Beleggen in zilver

Zilver kopen, de top 3 redenen

Geschreven door op 12 augustus 2015 – 13:53

Zilver kopen doen mensen vaak vanwege 3 redenen: als belegging, ter bescherming tegen inflatie en als alternatief voor geld.

Zilver kopen als belegging

Mensen die zilver kopen als belegging doen dit vaak vanwege de vraag en aanbodverhoudingen. Zij gaan uit van tekorten die kunnen ontstaan in de markt voor fysiek zilver. De markt is namelijk erg krap waardoor er vaak tekorten ontstaan en levertijden val zilveren munten extreem kunnen oplopen. Dit heeft een prijsopdrijvend effect op de lange termijn en vaak ook op kotertermijn.

Zilver kopen als inflatiebeschermer

Zilver kopen ter bescherming tegen inflatie is een reden die wij het meeste horen van onze klanten. Tussen 1970 en 1980 steeg de zilverprijs en goudprijs enorm hard als gevolg van de inflatie in de VS die opliep tot 13 %. Goud steeg in die tijd van $ 35 naar $ 900. De goudprijs ging 26 keer over de kop. In de periode 197-1976 bevond de goudmarkt zich in een afkoelingsfase. De goudprijs daalde maar liefst met 48%! Dit lijkt op de periode waar goud en zilver zich momenteel in bevinden. Na deze afkoelingsperiode zag in de de periode van 1976 tot 1980 de goudprijs met 900 % stijgen. De zilverprijs steeg in de periode van 1970 tot 1980 van circa $2 tot $ 50. Een stijging van 2400 %. Zilveren munten en gouden munten waren destijds een zeer populaire belegging. Toen de rente door de centrale bank van Amerika sterk werd verhoogd ter bestrijding van de inflatie daalden de goud en zilver prijs weer.

 Goudprijs 1970-1975  + 550 %

Goudprijs 1970 tot 1975

 Zilverprijs 1970-2014

Zilverprijs 1970 tot 2014

 Correctie goudprijs 1974- 1976 – 48 %

Goudprijs 1974 - 1976

 Zilver kopen als alternatief voor geld

Vandaag de dag lijken wij af te stevenen op veel financiële instabiliteit. De situatie zoals momenteel in Griekenland is wellicht slechts een voorproefje. Om je zelf voor te bereiden op een dergelijk scenario kan het erg prettig zijn om zilveren munten in uw bezit te hebben. In Griekenland kan men nu nog maar slechts € 60 per dag pinnen en overmaken. Het bankensysteem zit op slot. Dit heeft extreme economische gevolgen. Men wordt daar geconfronteerd met lege supermarkten en er ontstaan in andere markten ook grote tekorten. Bedrijven kunnen elkaar immers maar beperkt betalen en veel bedrijven gaan failliet. Mensen die op tijd zilveren munten kochten zouden de munten kunnen gebruiken voor betalingen. Om die reden kan het interessant zijn ook kleinere zilveren munten te kopen. Daarnaast heeft het bezit van fysiek zilver het voordeel dat uw geld niet  meer geparkeerd heeft bij de bank (uitgeleend). Hierdoor loopt u minder risico op het kwijtraken van uw geld. Zilveren munten kennen een rijke monetaire geschiedenis. In geval van nood, heeft u met zilveren munten een vorm van geld fysiek in handen.

Zilver kopen, welke munten?

Belangrijk is om te weten welke zilveren munten het meest geschikt zijn om te kopen. Wereldwijd zijn er 3 beleggingsmunten die het meest verkocht worden. Deze munten zijn door de grote bekendheid zeer goed verhandelbaar. Ook als u de munten weer wilt verkopen.

1. Maple Leaf Zilver

De Maple Leaf Zilver is de zilveren beleggingsmunt uit Canada met de hoogste zuiverheid van alle zilveren munten wereldwijd! 99,99 % zuiver.

2. Philharmoniker Zilver

De Philharmoniker Zilver is de zilveren beleggingsmunt die geproduceerd wordt in Oostenrijk. De zuiverheid is 99,9 %. Deze munt vaak net wat goedkoper dan Maple Leaf Zilver.

3. American Silver Eagle

De American Silver Eagle is vooral in Amerika erg populair. In Europa komt deze munt op plaats 3. Veelal veroorzaakt door de prijs. De munt is duurder dan de Maple Leaf Zilver en Philharmoniker Zilver.

 Maple Leaf Zilver

Maple Leaf Zilver 2014

Monsterbox Maple Leaf Zilver
Monsterbox Maple Leaf Zilver 500 munten

Philharmoniker Zilver

Philharmoniker Zilver

 Monsterbox Philharmoniker Zilver

Monsterbox Philharmoniker

Nog geen reacties »

1 Pingbacks »