Home » Geen categorie

Zilver kopen, 5 redenen

Geschreven door op 4 augustus 2016 – 10:24
American Silver Eagle munten

Wellicht bent u er al van overtuigd dat goud kopen een goede belegging is, maar dat geldt eveneens voor zilver kopen. Speculeren op zilver is alvast zeker te overwegen, want dit kostbare edelmetaal is bijzonder schaars en de vraag (ook en zelfs voornamelijk van de industrie) neemt steeds toe. Tijd dus om eieren voor uw geld te kiezen en zilver in uw beleggingsportefeuille op te nemen. Hieronder vind je 5 redenen waarom zilver kopen interessant is.

  1. Tot op de gram kunnen we het natuurlijk niet juist berekenen, maar volgens schattingen van experts zou de huidige zilvervoorraad op onze planeet zo’n 600.000 ton bedragen en is hiermee schaars. Dat lijkt heel wat, maar zoveel is het uiteindelijk ook niet want de vraag naar zilver neemt wereldwijd steeds maar toe. Een van de grotere redenen daarvoor is dat de wereld steeds meer zilver nodig heeft door vooral door de industriële toepassingen. Een aantal grote beleggingsfondsen zouden met gemak de wereldwijde zilvervoorraad op kunnen kopen. Zilver kopen (al dan niet samen met goud) kan zeker op de lange termijn een interessante belegging zijn.

  2. Zilver kent steeds meer toepassingen in de industrie. Zo wordt zilver steeds populairder in de sector van de zonnepanelen, en die duiken wereldwijd overal op. Een ander voorbeeld is de medische sector, waarbij zilver bijvoorbeeld in tal van apparaten gebruikt wordt. In de wereld van de computers is zilver evenmin nog weg te denken, net als in de sector van de juwelen en (misschien verrassend) ook de kledij waar zilver een nieuwe, verrassende component is. Experts schatten dan ook dat zilver in de toekomst steeds schaarser zal worden. Mocht zilver het om een of andere reden minder goed doen als belegging, dan zal de industrie nog altijd nood hebben aan dit edelmetaal. Met zilver speel je dus op veilig. Dat hebben ook de wereldmachten begrepen. Zo gaat China steeds meer zilver kopen.

  3. Zilver vind je wereldwijd terug maar het aanbod van uit de mijnen blijft beperkt. De belangrijkste wingebieden voor het zo kostbare zilvererts zijn te situeren in Mexico, Peru, Australië, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Chili, de Filipijnen en Zuid-Afrika. Toch komen er geen nieuwe wingebieden bij omdat zilver ontginnen een behoorlijk dure aangelegenheid is waardoor zilver schaars wordt.

  4. Nu ook het goud steeds schaarser dreigt te worden, vooral door de stijgende kosten op nieuw goud te ontginnen, valt te voorspellen dat ook steeds meer investeerders geneigd zullen zijn om zilver te kopen omdat dit goedkoper is. Maar zoals dat steeds gaat met de wetten van vraag en aanbod: een goed dat schaars en gewild is wordt steeds duurder en wie het kan bemachtigen zal dit niet nalaten in de overtuiging en de hoop dat de zilverprijs verder zal stijgen. Wie dus vooruitziend is en zijn duur verdiende centen wil laten renderen, kiest in zijn beleggingsportefeuille dus zeker ook voor een hoeveelheid zilver.

  5. Je hoeft niet rijk te zijn om in zilver te beleggen. Ook met kleine bedragen kan je al beleggen in zilver, al dan niet in zilveren baren of zilveren munten.

Conclusie: wie op een evenwichtige manier wil beleggen, investeert zeker ook een deel van zijn geld in zilver. Er komen in de industrie trouwens steeds nieuwe toepassingen voor zilver bij en dit zorgt voor een fundament onder de markt en de zilverprijs.