Home » Actueel

Zilver en goud wettig betaalmiddel in Utah

Geschreven door op 25 mei 2011 – 12:07 4 Reacties
Utah

Utah is de eerste staat in Amerika waar het mogelijk is om met zilver en goud te betalen. In een poging om het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de FED, te ondermijnen is er een nieuwe wet gemaakt die het toestaat om met zilver en goud te betalen. Het zilver en goud wordt opgeslagen in een kluis en vervolgens kunnen betalingen verricht worden met een betaalpas. De kluis, Utah Gold and Silver Depository, zal geopend worden op 1 juni aanstaande.

De oprichter Craig Franco zegt hier over: “Aangezien het een zeer vooruitstrevend idee is verwacht ik in eerste instantie een afwachtende houding.” Wanneer mensen eenmaal zilver en goud gekocht hebben en het opgeslagen hebben in de kluis verwacht hij dat mensen er mee zullen gaan betalen.

Dit is een opvallende ontwikkeling aangezien bijna iedereen nog veel vertrouwen heeft in het monetaire systeem zoals wij het nu kennen. De waarde die wij toekennen aan geld is enkel en alleen gebaseerd op vertrouwen. De intrinsieke waarde van ons geld is immers nul en sterk onderhevig aan inflatie. Zo verloor de Dollar sinds 1774 al 95 % van zijn waarde en de Euro sinds 2002 40 % ten opzichte van de Gulden.

Wanneer u een deel van uw vermogen in zilver en goud wilt investeren kunt u voor meer informatie over zilver kopen of goud kopen kijken op onze website onder informatie: waarom zilver kopen.

Bron: Wealthwire

Tags: ,

4 Reacties »

 • F schreef:

  Maar wat is goud waard, zou iemand het ruilen met brood in tijden van nood?

 • Wiz schreef:

  Goede vraag F. Denk dat het er vanaf hangt hoeveel vraag er naar brood is. Ik kan mij voorstellen dat de bakker zijn brood wel wil ruilen voor goud. Hoewel brood waardevol is ten tijde van schaarste, is het beperkt houdbaar. Goud wordt al sinds het begin van de jaartelling gezien als waardevol. Goud bezit een aantal eigenschappen wat het maakt tot het ideale ruilmiddel (niet bederfelijk, hanteerbaar, algemeen aanvaard).
  Je hebt gelijk dat een gemiddeld gezin in de acute fase van een crisis wel goed zal nadenken voordat ze hun brood verkopen.

 • arsenic schreef:

  Ik zou maar leren brood bakken,ipv te debatteren over geld/goud