Home » Beleggen in goud, Beleggen in zilver, Grondstoffen, Informatief

Wordt zilver de best presterende belegging van 2015?

Geschreven door op 26 februari 2015 – 13:46

Wordt zilver de best presterende belegging van 2015? Nadat de zilverprijs in 2011 de top van $50 dollar bereikte waren er nog maar weinig mensen die een boem van $15 dollar per ounce hadden verwacht. Toch heeft zilver sindsdien in een zogenaamde downtrend of neerwaartse spiraal gezeten. Terwijl zilver een stuk langer onder de $20 dollar per ounce staat dan veel mensen hadden verwacht, lijkt het erop dat door de sterk toenemende vraag als gevolg van de lage zilverprijs wel eens hard omhoog zou kunnen gaan.

Daarbij opgeteld staat de wereldwijde productie van fysiek zilver vanuit de mijnsector enorm onder druk. Door de lage koers kunnen mijnen maar moeilijk zilver winstgevend uit de grond halen. Vanwege deze gegevens lijkt het er sterk op dat zilver snel de weg omhoog terug kan vinden. En dat de neerwaartse spiraal ten einde lijkt te zijn gekomen. Wij houden zelf echter ook rekening met een scenario waarin de zilverprijs samen met aandelen en vastgoed rond september 2015 hard naar beneden kan gaan. Het is altijd goed om rekening te houden met meerder scenario’s. De meeste klanten van ons kiezen er dan ook vaak voor om zilver kopen in verschillende stappen te doen. Wat ook goed is om te weten is dat een forse daling van de zilverprijs vaak zeer snel leidt tot tekorten op de fysieke markt voor zilver. Levertijden van zilveren munten lopen dan vaak extreem op en producenten accepteren vaak zelfs geen nieuwe orders meer. Het kan dan interessant zijn niet te lang te wachten met zilver kopen.

Zilver handelde in december op $15.46 dollar per ounce. Een enorm laag niveau. Niet alleen vanwege de hoge koersen tot en met 2011, maar ook vanwege de enorme geldcreatie die sindsdien heeft plaatsgevonden bij de centrale banken. Gezien de onderstaande grafiek lijkt het er sterk op dat zilver bezig is met een uitbodeming proces, waarna de prijs weer hard omhoog zou kunnen gaan.

Bron: Seeking Alpha

 Zilvergoudwinkel

Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij