Home » Actueel

Waarom zilver kopen, waarom nu?

Geschreven door op 23 maart 2011 – 16:10 2 Reacties

In deze blog zetten wij uiteen waarom juist nu zilver een interessante investering is. Wij gaan hier meer in op zilver dan op goud. De reden hiervan is dat de goudprijs al door zijn record van 1980 van $850 heen is en zilver nog niet. Zilver heeft naar ons idee nog een langere weg omhoog te gaan dan goud.

8 redenen om zilver te kopen; Waarom zilver kopen?

1. Toenemende vraag van beleggers, de bedrijven die de munten produceren ervaren een sterke groei in de vraag naar zilveren munten.

2. Toenemende industriële vraag voor elektronische toepassingen. Vooral door China neemt de industriële vraag sterk toe.

3. Toenemende vraag vanuit China naar fysiek zilver en goud. De Chinese overheid adviseert burgers om zilver en goud te kopen als bescherming tegen inflatie. De Chinezen deden in de vorige bull market overigens niet mee waardoor vorige records uit 1980 met gemak verbroken kunnen worden.

4. Het aanbod van zilver uit de mijnindustrie kan de vraag niet bijhouden.

5. Historisch gezien is goud 16 keer duurder dan zilver, momenteel is de goudzilverratio circa 40. Wanneer u uitgaat van een goudzilverratio van 1/16, kan bij de huidige goudprijs van $ 1400 zilver op zijn minst doorstijgen naar $ 87,50. Bij een goudprijs van $2500 naar $156. Dit terwijl de zilverprijs vandaag rond de $36 noteert.

6. Als u de vorige records van zilver en goud uit 1980 corrigeert voor inflatie komt u voor goud uit op een prijs van $2500 tot $5000 en voor zilver op $250 tot $500. De uitkomst van deze inflatiecorrectie hangt af van het inflatie percentage waar u mee rekent. Neem eens een kijkje op Shadowstats.com.

7. De reële spaarrente is momenteel negatief. Dit is de spaarrente gecorrigeerd voor kosten, belasting en inflatie. Banksparen zorgt er dus voor dat uw spaargeld per saldo waarde (koopkracht) verliest. Dit maakt een investering in zilver en/of goud aantrekkelijk.

8. Wereldwijd draaien de geldpersen op volle toeren waardoor de inflatie aangewakkerd wordt, wanneer mensen zich bewust worden van invloed hiervan op hun spaartegoeden gaan zij op zoek naar bescherming. Zilver en goud lenen zich hier bij uitstek voor, waardoor de vraag naar zilver en goud sterk zal gaan stijgen.

Kortom de vraag gaat stijgen terwijl het aanbod de vraag niet bij kan houden. Dit kan maar één ding betekenen de prijs moet omhoog! Daarnaast is zilver en goud historisch gezien altijd een alternatief voor papiergeld geweest. Bij Zilvergoudwinkel kunt u snel, veilig en eenvoudig uw zilver kopen. Zilveren Maple Leafs kunnen wij leveren binnen 1 tot 3 werkdagen en worden volledig verzekerd verstuurd.

Tags: , , , , , ,

2 Reacties »

4 Pingbacks »