Home » Beleggen in goud, Informatief

Vraag naar goud vanuit China blijft ongekend hoog!

Geschreven door op 27 januari 2015 – 19:24

De vraag naar fysiek goud vanuit de Chinese overheid en bevolking blijft ondanks de gestegen prijs in 2015 ongekend hoog. Dat is wat de fysieke goud onttrekkingen vanuit de Shanghai Gold Exchange (SGE) ons vertellen. In Nederland, en eigenlijk wereldwijd, is het Koos Janssen die heel mooi de goud onttrekkingen van China de laatste jaren in kaart heeft weten te brengen.

Het feit dat de vraag naar goud via de SGE de afgelopen maand/week is gestegen, ondanks de stijging in de goudprijs, is een teken dat de vraag naar goud in China niet alleen prijs gerelateerd is. De Chinezen maken van goud kopen al jaren een sport. Dit beleid heeft er onder andere toe geleid dat het werkelijke fysieke bezit van de Chinese overheid en de burgerbevolking veel hoger ligt dan dat men ons tot nu toe laat denken.

De Chinezen maken gemiddeld een keer in de vijf jaar bekend hoeveel goud ze in de kluizen hebben liggen. De laatste keer was 2009. Sindsdien is er echter op globaal niveau veel veranderd en lijkt het erop dat de Chinezen veel grotere reserves hebben dan dat officiële kanalen de laatste jaren bekend hebben gemaakt.

SGE januari 2015

Zoals te zien is de fysieke goud afname uit de SGE van de afgelopen week de op drie na hoogste in de laatste jaren. Daarbij stijgt sinds de laatste maanden de vraag naar fysiek goud wereldwijd. Niet alleen als gevolg van het vraag/aanbod mechanisme stijgt de goudprijs. Er lijkt een fundamentele shift plaats te vinden waarbij beleggers en speculanten hun perspectief ten opzichte van goud lijken aan te passen. Nu er met name in Europa steeds meer onrust ontstaat.

Discussieer mee!

Wij zijn benieuwd naar uw reactie op dit blog en discussiëren graag met u over de ontwikkelingen in de goud- en zilvermarkt. Plaats u reactie onder dit blog.

Goud kopen doet u snel en eenvoudig in onze webshop!

Goud kopen

Goud kopen

Bron: Mineweb

Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij

Nog geen reacties »

2 Pingbacks »