Home » Actueel, Beleggen in goud, Informatief

Goudimport India + 65%

Geschreven door op 16 juli 2014 – 17:14

Waar de prijs van goud en zilver de laatste dagen weer een kleine tik te verduren kreeg waren het wereldwijd de grote landen die een mooi koopmomentje zagen. In de vorige maand (juni 2014) is de goudimport naar India met maar liefst 65% gestegen.

India is nog lang niet klaar met goud kopen

Goud is na olie het grootste importproduct van India. Goud speelt zowel in het sociale leven als in het financiële verkeer een grote rol in India waar men de waarde van het gele edelmetaal van ongekende waarde schat.

Wanhopige maatregelen in de goudmarkt

In een wanhopige poging om het tekort in de handelsbalans van India te dichten zijn er vorige jaar maatregelen getroffen door de overheid om de import van goud te onderdrukken.

Door deze maatregelen van de Indiase overheid is er binnen de grenzen van het land grote druk komen te staan op de aanbodzijde van goud wat ervoor heeft gezorgd dat de zowel de zwarte handel alsook de prijs zijn gestegen ten opzichte van de Indiase valuta.

Een van de grote drijfveren voor de Indiase bevolking om goud te kopen ligt verscholen in het feit dat de inflatie van onder andere voedsel boven de 7% ligt.

Bron: 24gold

 

Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij