Home » Geen categorie

Toch jaarlijkse audit goudreserves VS

Geschreven door op 27 maart 2014 – 15:57

Koos Jansen krijgt steeds meer bekendheid in de goud- en zilversector. Zijn naam duikt steeds vaker op wanneer het gaat over goudmanipulaties en de fysieke goudmarkt. Hij is tevens een consultant voor het Gold Anti-Trust Action Comittee oftewel GATA. De instantie die de manipulaties in de goudmarkt bloot probeert te leggen.

In dit bericht, deel 1 uit een serie berichten die zullen volgen,  legt hij uit hoe hij een analyse heeft gemaakt om te achterhalen hoeveel goud er precies in de kluizen van de Amerikaanse Centrale Bank zou moeten liggen.

Uit zijn onderzoek blijkt onder andere dat de autoriteiten in samenwerking met de media het grote publiek de laatste tientallen jaren compleet op het verkeerde been hebben gezet. Men dacht namelijk dat er jarenlang geen onderzoeken en rapportages werden gemaakt van de hoeveelheid fysiek goud die in de kluizen van onder andere Fort Knox zou moeten liggen.

Omdat de Amerikaanse overheid en de Federal Reserve er altijd alles aan hebben gedaan om de echte feiten, wanneer het aankomt op de fysieke goudvoorraden achter te houden, is er bij het grote publiek bijna niets bekend over de goudvoorraden.

Koos Jansen moest zijn analyse dus volledig baseren op cijfers, gegevens en data die door de Amerikaanse overheid, financiële autoriteiten, de Centrale Banken en de US Mint de laatste jaren naar buiten zijn gebracht.

En wat blijkt? Er zijn wel degelijk gegevens opgemaakt de laatste jaren over de fysieke voorraden van de Federal Reserve en de Treasury. Hoe nauwkeurig deze cijfers zijn en in hoeverre ze überhaupt op iets zijn gebaseerd is maar de vraag. De cijfers en onderzoeken zijn zelden gedaan door een onafhankelijke partij. Vaak werden de rapportages opgemaakt door leden van de Federal Reserve zelf. Geen onafhankelijke bron dus.

Niet alleen de goudvoorraden van de Amerikaanse en wereldwijde Centrale Banken is Koos Jansen in geïnteresseerd. Hij heeft ook geprobeerd de fysieke goudvoorraden van het IMF (de Centrale Bank van de centrale banken) in kaart te brengen.

Ook dit is heel lastig aangezien het goud van het IMF niet op een bepaalde locatie ligt opgeslagen maar is verspreid over centrale banken over de hele wereld. Het IMF zelf geeft ook totaal geen openheid van zaken wanneer het aankomt op de fysieke goudvoorraden ‘’om de veiligheid te kunnen waarborgen’’.

Hij kreeg de volgende reactie per email van het IMF:

Given security concerns, the information you request is not available for public consumption.

We hope for your understanding.

Best regards,

Office of Public Affairs
Communications Department
International Monetary Fund
http://www.imf.org
E-Mail: publicaffairs@imf.org

Het is bijvoorbeeld bekend dat de goudvoorraad van het IMF is verspreid over verschillende wereldwijde Centrale Banken waarvan de Federal Reserve er één is. Maar ook de Federal Reserve brengt geen cijfers naar buiten waaruit blijkt hoeveel ze precies hebben.

Opvallend genoeg is het goud van de Fed volgens ‘’officiële’’ kanalen niet meer in het bezit van de Centrale Bank zelf maar is het in de vorige eeuw aan de Treasury overgedragen in de ruil voor ‘’goud-certificaten’’. Oftewel een papieren vordering op goud.

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan, dat er het een en ander niet klopt weten we al langer. Het is zeker de moeite waard om even de tijd te nemen het hele artikel door te lezen en ook de toegevoegde data te bekijken.

bron: http://www.ingoldwetrust.ch/a-first-glance-on-us-official-gold-reserves-audits