Home » Actueel

Rusland stort zich weer op goud

Geschreven door op 7 juli 2021 – 13:17

Na een korte stop zal Rusland weer goud aan haar reserves toevoegen. In het begin van de coronacrisis stopte Rusland met het kopen van goud. De oorzaak hiervan was deels dat de olie-export van het land daalde. Dit was het gevolg van een dalende olieprijs waar Rusland last van had. Om deze reden had het land namelijk minder te besteden. Een andere reden was dat Rusland hun goudmijnproductie wilde exporteren naar West-Europa. Rusland exporteerde gedurende de coronacrisis veel goud naar het Verenigd Koninkrijk aangezien hier veel vraag was. 

Rusland heeft inmiddels echter bekend gemaakt dat het land weer van plan is om zelf goud te gaan kopen. Het plan is als volgt, Rusland zal tussen 7 juli en 5 augustus iedere dag haar reserves met $184,25 miljoen uitbreiden. Daarnaast zullen ze ook reserves toevoegen. Dit alles is mogelijk dankzij de toenemende olie, maar ook gasexport. De plannen die Rusland bekend heeft gemaakt zijn voor het eerst in maanden concreet. Voorheen sprak het land niet echt over haar plannen wat betreft het kopen van goud. 

Dat Rusland zich weer op goud zal storten betekent dat het land haar opkoopprogramma weer zal hervatten. Rusland zal het goud de centrale bank kopen. Deze koopt het van de Russische goudmijnsector. Dit is de afgelopen jaar ook zo gegaan. Op deze manier koopt Rusland een deel van de Russische goudmijnproductie en voegt dit toe aan haar goudkluis. 

Tags: , , ,