Home » Actueel

Oproep tot bankrun strafbaar

Geschreven door op 27 december 2010 – 17:13

Het kabinet werkt aan een wet die oproepen tot een ‘bankrun’ strafbaar stelt met vier jaar cel. Bron: de Volkskrant

Het wordt steeds duidelijker dat het huidige financiële systeem onhoudbaar is. De euro waar wij allen mee betalen is niet gedekt door goud maar door een schuld. Dit wordt fiduciair geld genoemd. Fiduciair geld geeft de overheid de mogelijkheid om geld bij te maken en dit heeft altijd geldontwaarding (inflatie en hyperinflatie) tot gevolg. Van al het geld op de bank wordt gezet mag de bank 90% uitlenen. En uitlenen betekend in dit geval geld creëren wat er niet is. De bank hoeft maar een reserve aan te houden van 10%. Wanneer het uitgeleende geld via consumptie weer op een nieuwe bankrekening terecht komt mag een bank hiervan weer 90% uitlenen. Op deze manier groeit de hoeveelheid geld in de economie enorm en neemt inflatie (geldontwaarding) toe. Inflatie in combinatie met een historisch lage spaarrente zorgt ervoor dat uw geld per saldo minder waard wordt. Op deze manier wil men sparen ontmoedigen zodat de economie wordt gestimuleerd en het systeem overeind blijft.

Wanneer een klein deel van de klanten hun geld opneemt kan de bank al omvallen omdat ze het geld simpelweg niet hebben. De regering begint nu wakker te worden en ziet ook dat het systeem niet werkt en komt vandaar met deze maatregel. Vreemd want iedereen zou toch al zijn geld van de bank moeten kunnen halen?

In plaats van het systeem te verbeteren krijgen mensen een spreekverbod en worden er overal finaciële noodverbanden gelegd om landen binnen de EU overeind te houden. Ook hiervoor wordt de virtuele geldpers weer aangezet, dit keer bij de Europese Centrale Banken. Een volgende stap zou het verbieden van de aanschaf van goud en zilver kunnen zijn. Want als mensen deze edelmetalen kopen om hun vermogen te beschermen betekend dit dat ze geen vertrouwen meer in banken hebben en kan het financiële systeem plotseling instorten. Mensen die zich tijdens een voorgaande crisis op tijd indekten door zilver en goud te kopen bleken in staat hun vermogen te beschermen. Anderen zagen door hyperinflatie hun vermogen verdampen. Gezien de historisch lage koers van zilver is het mogelijk door zilver te kopen je vermogen te beschermen tegen geldontwaarding en daarnaast een mooi rendement te realiseren. Zilver en goud zijn het enig echt wereldwijd geaccepteerde geld en kunnen niet van uit het niets worden bij gedrukt.

Tags: , , , ,