Home » Actueel

Nieuwe FYSIEKE goudexchange in Singapore

Geschreven door op 18 april 2014 – 09:00

Er is een nieuwe fysieke goudexchange opgericht in Singapore. De verschuiving van de financiële macht van het Westen naar het Oosten blijft dagelijks in de goud- en zilvermarkt het nieuws domineren. Toenemende goudvoorraden in China, stijgende goud- en zilverimport door China, China die zijn ”Dollarexposure” wil afbouwen enzovoorts, allemaal berichten die aangeven dat er iets groots staat te gebeuren.  Ook nu weer iets opvallends, namelijk de opening van een nieuwe fysieke goudexchange in Singapore.

Fysieke goudexchange in China

 

Een van de makkelijkste manieren voor overheden en centrale banken om de goudprijs te manipuleren is door de handel in papieren vorderingen op goud zoals op de Comex te controleren. Door op papier grote hoeveelheden goud te verkopen (lees dumpen op de markt) lukt het westerse overheden en centrale banken al jaren om de goudprijs te manipuleren. Dit heeft er toe geleid dat er vele malen meer goud is verkocht dan er fysiek aanwezig is in de kluizen van de Comex.

Onder andere als gevolg hiervan vindt wereldwijd een verschuiving plaats van papier naar fysiek omdat mensen de handel in goud op papier niet meer vertrouwen. Wanneer je goud op papier koopt middels een futurescontract heb je wel recht op fysieke uitlevering alleen is de vraag of dit daadwerkelijk haalbaar is voor alle contracten. Naast deze overgang is er nog een overgang gaande, namelijk de overgang van de financiële macht van het Westen naar het Oosten. In het Westen verkopen we het fysieke edelmetaal en in het Oosten is men er juist haastig naar opzoek. Door deze verschuiving komt er ook steeds meer macht te liggen voor wat betreft de edelmetalen (lees: geld) in het Oosten.

Een voorbeeld van een instantie die machtiger wordt door deze verschuiving is de Shanghai Gold Exchange. Hier worden wekelijks vele fysieke contracten verhandeld. Hoe meer macht er komt te liggen bij dit soort instanties in het Oosten des te minder manipulatiemogelijkheden het Westen overhoudt om de goudprijs te controleren/manipuleren.

Dit werd afgelopen week eens te meer duidelijk nadat Koos Jansen op de website InGoldWeTrust.ch een bericht plaatste naar aanleiding van een tip die hij had gekregen van een van zijn lezers. Het betrof de opening van een nieuwe fysieke goudexchange in Singapore, niet geheel toevallig een land in het Oosten.

Via telefonisch contact lukte het GATA-consultant Koos Jansen om een aantal vragen te stellen met betrekking tot de opening van de exchange en de werkwijze wat betreft fysieke levering van het verhandelbare goud.

Met name de antwoorden op de vragen waarom de exchange  is opgezet en wat de doelstellingen van de exchange zijn maken de verschuiving van West naar Oost nog maar eens te meer duidelijk. De exchange werd volgens dit bericht opgezet om te voldoen aan de groeiende vraag in Azië naar fysieke edelmetalen en een betere infrastructuur te kunnen garanderen voor de handel in goud. Opvallend genoeg wordt er wel gewoon gehandeld en afgerekend in Amerikaanse Dollars.

Voor alle vragen en een duidelijker beeld van de nieuwe exchange is het aan te raden het bericht van Koos Jansen te lezen.

 

Bron: Ingoldwetrust.com

Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij