Home » Actueel

Koersverwachtingen van deze week

Geschreven door op 21 juli 2021 – 14:52

De koersverwachting van deze week is gebaseerd op de activiteiten van vorige week. De situaties die vorige week afspeelde kunnen namelijk deze week enigszins voorspellen. Ook is er gekeken naar andere factoren om de best mogelijke voorspelling te kunnen geven. 

Fundamentele factoren

Er zijn verschillende economische ontwikkelingen en gebeurtenissen die hun sporen in koersen achterlaten. Dit worden ook wel fundamentele factoren genoemd. Een van deze fundamentele facturen is de vakantieperiode die recent is ingegaan. Ook het rentebesluit van de ECB en de persconferentie over het monetair beleid hebben zo hun invloed. 

Goud 

Vorige week was er sprake van een neutrale stijging voor goud. Het gele edelmetaal steeg met zo’n 0,24% en bleef stabiel. Analisten geven aan deze week koopadviezen voor de goudprijzen te zien via technische trendanalyses. Oscillatoren daarentegen laten verkoopsignalen zien. Oscillatoren zijn een manier om koersbewegingen te voorspellen. Wanneer er gekeken wordt naar de oscillatoren betekent dit een neutrale tot licht negatieve week voor de goudprijs

Staatsobligaties 

Aan de hand van de eerdergenoemde factoren is ook naar staatsobligaties gekeken. Analisten verwachten sterke koopsignalen. Dit is met uitzondering van de 2 jaar en 30 jaar looptijden aangezien er voor deze een neutrale koers wordt verwacht. Deze verwachtingen duiden een positieve week aan. Vorige week waren de verwachtingen ook al positief. Er werd toen voorspeld dat de neutrale koers zou aanhouden voor looptijden tot 7 jaar. Er was toen wel sprake van een positieve koers voor de langere looptijden. Staatsobligaties met een looptijd tot 30 jaar kende het hoogste rendement maar ook daaronder liep het rendement op. Deze koersverwachting is een voorspelling en niet leidend. Uiteindelijk ligt de uiteindelijk beslissing bij u. Momenteel is te zien dat de goudprijs slechts een beetje hoger staat dan vorige week en dat deze dus neutraal is. Bij de Zilvergoudwinkel kunt u zowel goud als zilver kopen. Dit is van hoge kwaliteit en kan veilig gekocht worden via onze website.

Tags: , , , ,