Home » Beleggen in goud, Beleggen in zilver, Geen categorie

John Embry Sprott Asset Management, we staan aan de vooravond van een grote gebeurtenis!

Geschreven door op 3 juli 2014 – 11:53 2 Reacties

Goud- en zilverveteraan, John Embry van Sprott Asset Management waarschuwt in een interview met King World News voor toekomstige extreme tekorten voor fysiek goud en zilver. Daarnaast gaat hij in op de extreme shortpositie die is opgebouwd in de zilvermarkt. Hij maakt zich tevens zorgen om de tevredenheid van veel intelligentie mensen om hem heen. Volgens hem willen veel mensen gewoon niet zien wat er komen gaat gezien de complexiteit van de problemen. Hij verwacht vroeg of laat een ”Big event”.

Hij verwacht voor het einde van het jaar een grote gebeurtenis die de zilverprijs en goudprijs verder omhoog kunnen stuwen. Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan. Hetzij een tegenvallende economie hetzij een crash van de aandelenmarkt of een een escalatie op geo-politiek niveau in verband met oplopende spanningen tussen oost en west. En omdat de druk op veel dingen zo groot is momenteel zou de stijging aanzienlijk kunnen zijn. Hij zegt: In that environment, gold and silver, which are under-owned, under-loved and undervalued, will come to the fore.”

De aandelen markt stijgt alles lijkt goed!

Omdat de aandelenmarkt flink stijgt denkt vrijwel iedereen dat het goed gaat met de economie en dat de crisis over is. Dit is volgens hem een absolute misvatting. Het grootste probleem is de excessieve schuldenberg in het systeem van duizenden miljarden. De shuld loopt uiteraard snel op door bijvoorbeeld het financieren oorlogen. Als je naar de geschiedenis kijkt is dit steeds wat er gebeurt. Het geldsysteem wordt uitgebuit omwille van oorlog voeren. Denk aan de Vietnam/oorlog en het afschaffen van de goudstandaard.

Ongedekte verplichtingen VS:  50.000.000.000.000

De ongedekte verplichtingen voor onder andere pensioen geld bedraagt in de VS, 50.000.000.000.000, 50 biljoen.  Dit terwijl de omvang van de Amerikaanse economie ongeveer 17 biljoen bedraagt. Iedereen kan nagaan dat dit een niet lang houdbare situatie is. Volgens Embry bevindt het financiële systeem zich in gevaarlijker vaarwater dan ooit te voren. Dit terwijl iedereen in de mainstream media blijft vertellen dat het allemaal goed komt met de economie en alles over lijkt te zijn.

Zilvergoudwinkel

Vlak voor de eerste wereldoorlog had men ook geen flauw benul

Embry geeft aan, ik heb net een boek gelezen over het uitbreken van de eerste wereldoorlog. Ook toen had men geen flauw benul en leek er niets aan de hand te zijn. Plotseling sloeg alles om en veranderde de situatie in een nachtmerrie en binnen een maand zat men middenin de eerste wereldoorlog. Hij heeft het gevoel dat wij in een vergelijkbare situatie zitten. Alles lijkt in orde als je naar de TV kijkt echter lopen de geo-politieke spanningen en de spanning in ons bankensysteem steeds verder op. De grote mate van zelfgenoegzaamheid baart hem grote zorgen en is GEEN reden voor volgens hem!

Enorme short-positie bouwt zich op in zilver!

Onlangs kwam er een rapport uit van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) waarin je een enorme stijging van de short-posities in zilver zag. De cijfers van 24 juni 2014 laten een stijging van de shortpositie zien van maar liefst 88%. De grootste stijging sinds februari 2006. De zilverprijs steeg desondanks in 2006 met 58 % in de maanden daarop! Grote financiële instellingen zoals JP Morgan proberen al vele jaren de zilverprijs naar beneden te drukken maar slagen hier dus niet altijd in. 

 

Grafiek zilver short posities

 

De fysieke tekorten voor goud en zilver bouwen zich steeds verder op zodat hij in combinatie met bovenstaande verwacht dat goud en zilver weer hard zullen gaan stijgen op termijn. Dit zag je afgelopen weken ook gebeuren met de spectaculaire stijging voor goud en zilver. Hij verwacht voor het einde van het jaar een grote gebeurtenis die de zilverprijs en goudprijs verder omhoog kunnen stuwen. Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan. Hetzij een tegenvallende economie hetzij een crash van de aandelenmarkt of een een escalatie op geo-politiek niveau in verband met oplopende spanningen tussen oost en west. En omdat de druk op veel dingen zo groot is momenteel zou de stijging aanzienlijk kunnen zijn. Hij zegt: In that environment, gold and silver, which are under-owned, under-loved and undervalued, will come to the fore.”

Bron: http: //kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/7/1_Embry_-_We_See_Increasing_Shortages_Of_Physical_Gold_%26_Silver.html

Vragen en reacties naar aanleiding van dit blog kunt u posten onder dit bericht!

 

 

2 Reacties »

 • Wouter Meens schreef:

  Het lijkt er inderdaad op dat er iets te gebeuren staat in de markten.

  De Amerikaanse en Europese aandelenmarkten komen in een steeds gevaarlijkere territorium terecht. Op de blog van peakprosperity.com staat er een interessant artikel over de overgewaardeerde aandelenmarkten en de invloed hiervan op de economie.

  Het lijkt er dan ook op dat we ons op dit moment in een soort van stilte voor de storm bevinden. Het kan straks wel eens heel hard gaan met ze prijs van edelmetalen.

  Interessante tijden dus.

 • Beth schreef:

  Excellent goods from you, man. I’ve be mindful your stuff previous
  to and you are simply extremely wonderful. I really like what you’ve obtained right
  here, really like what you’re saying and the way during which you assert it.
  You are making it enjoyable and you continue to care
  for to stay it smart. I can not wait to read far more from you.
  This is really a terrific site.