Home » Actueel

Jim Rogers, waarom staatssteun niet werkt

Geschreven door op 10 juni 2011 – 08:32
Jim Rogers

In onderstaand interview vertelt Jim Rogers, grondstoffen investeerder en oprichter van het Rogers International Commodities Index, over mondiale economische ontwikkelingen en waarom staatssteun aan banken in de vorm van het bijdrukken van geld op lange termijn niet werkt. Japan probeert op deze manier al twintig jaar uit een crisis situatie te komen. Volgens hem zou de oplossing zijn om tijdens het uitbreken van een crisis banken om te laten vallen en incompetente bestuurders te ontslaan.

Een crisis zou dan op korte termijn verder verslechteren maar vanuit deze situatie kan dan aan structurele oplossingen gewerkt worden. Een crisis simpelweg proberen op te lossen met het bijdrukken van geld zal volgens hem uiteindelijke leiden tot een crash van de Dollar en staatsobligaties.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis heeft Amerika haar schuldenpositie verviervoudigd en volgens hem is het plafond bereikt. Hij ziet de financiële crisis dan ook binnen 5 jaar verder verslechteren en mogelijk dit jaar al. Hij ziet zilver en goud als een interessante investering de komende jaren en koopt bij op dips.

Tags: , , ,