Home » Geen categorie

Jim Rogers: Palladium één van de beste grondstofbeleggingen

Geschreven door op 16 juli 2014 – 12:28

Jim Rogers, grondstoffen goeroe en oprichter van het grondstoffenbeleggingsfonds RICI (Rogers International Commodity Index) is van mening dat de grondstoffen supercycle nog niet  voorbij is. Hierbij ziet vooral palladium als ondergewaardeerd en zeer kansrijk. Dit is volgens hem één van de beste keuzes die je kan maken als belegger.

 

In een exclusief interview met Bulliondesk vertelt hij hoe bullmarkten (stijgende markten) zich in verschillende fases ontwikkelen inclusief consolidatiefases. De grondstoffen markt is niet anders zegt hij. Tussen 1982 en 2000 toen aandelen in een bullmarkt zaten had je ook correcties. Hij ziet duidelijke overeenkomsten met de grondstoffen bullmarkt op dit moment.
In 1987 stocks were down 40-80 percent worldwide and it took a long time for it to get above pre-correction levels but the bull market was not over,” said Rogers.

Er is volgens hem nog simpel weg onvoldoende nieuw aanbod van grondstoffen beschikbaar gekomen. Vraag en aanbod zijn uit balans wat volgens hem moet leiden tot een hogere prijs. Hij waarschuwt wel om alert te blijven omdat grondstoffen aan het eind van de bullmarkt wel in een bubbel terecht kunnen komen.

Palladium is één van de beste grondstoffen beleggingen zegt hij samen met agrarische grondstoffen. Op dit moment noteert palladium € 642 ($869). Het afgelopen jaar bleef palladium relatief stabiel en steeg slechts met $ 100. De stijging sinds 2001 werd onder andere veroorzaakt door de opstanden in de mijnen in Zuid-Afrika. Dit zijn nu al de langste opstanden in mijnen in de geschiedenis. Daarnaast heeft de onrust rondom Rusland een positief effect op de palladiumrpijs. Deze landen zijn de belangrijkste producenten van palladium. Dit gecombineerd met de tekorten op de palladium markt maakt het tot een interessant belegging volgens hem. Het tekort is volgens hem dit jaar 1,6 miljoen ounces. Dit zal volgens hem verder oplopen gezien de productie problemen in markt.

 

Wilt u zelf snel en eenvoudig investeren in palladium bestel dan de Palladium Maple Leaf tegen de laagste prijs van Nederland.

 

2012 Platinum Maple (1)

 

Bron: Bulliondesk