Home » Actueel

Italië heeft 600 miljard nodig, Europese Centrale Bank blut?

Geschreven door op 13 juli 2011 – 09:57 Één Reactie
Europese Centrale Bank

Zoals we al veel vaker schreven zullen de landen in de eurozone -zolang onze politici blijven vasthouden aan de Europese eenheidsmunt- één voor één als dominosteentjes omvallen, totdat er niemand meer overeind staat en iedereen bankroet is. Vanochtend hielden de topmannen van de EU een in alle toonaarden ontkende spoedvergadering over het feit dat na Griekenland, Portugal en Ierland nu ook Italië op omvallen staat. De Europese Centrale Bank kan echter niet meer in de bres springen, want die is feitelijk totaal blut. U voelt de bui waarschijnlijk al hangen: dat wordt voor de Nederlandse belastingbetaler opnieuw flink de portemonnee trekken, en natuurlijk opnieuw fors bezuinigingen op onze eigen voorzieningen.

EU-president Herman van Rompuy beweerde bij hoog en bij laag dat de vergadering vanochtend met onder andere ECB-president Jean-Claude Trichet, EC-president Jose Manuel Barroso en Jean-Claude Juncker, voorzitter van de ministers van financiën van de EU, een normale bijeenkomst was en dat de zorgwekkende financiële situatie van Italië niet op de agenda stond. Twee officiële bronnen bevestigden tegenover persbureau Reuters echter dat dit wel degelijk het geval was (3).

Italië heeft 600 miljard nodig
Italië is dan ook in gevaarlijk vaarwater terecht gekomen en moet inmiddels al 5,28% rente betalen over zijn 10-jarige staatsobligaties. Financiële experts denken dat een verdere stijging naar 5,5% – 5,7% niet meer op te brengen zal zijn voor het land, dat een schuldenlast van € 1,8 biljoen heeft en dringend € 300 miljard nodig heeft. Ook de Italiaanse banken hebben nog eens € 300 miljard nodig – bij elkaar opgeteld € 600 miljard, een bedrag dat voor geen enkele overheid in Europa meer op te hoesten is.

Lees verder: http://xandernieuws.punt.nl/?id=635427&r=1&tbl_archief=&

Één Reactie »

  • Goudbelegger schreef:

    We wisten al een tijdje dat er een moment komt dat de boel niet meer gered kan worden. of dat nu is of op een later moment, een ding is zeker, Dat moment komt. En dan kan je maar beter wat goud en/of zilver in je bezit hebben.