Home » Geen categorie

India importeerde 713.000 kilo zilver in april + 148 %!

Geschreven door op 18 juli 2014 – 10:35

Deze week publiceerde de Indiase douane (Indian customs department (DGCIS) de import- en export gegevens omtrent fysiek goud en zilver. De Indiase overheid probeert de goudimport nog steeds te beteugelen en verhoogde de importbelasting  op goud van 4 % naar 10 % en 20 % van het geïmporteerde goud moest weer worden geëxporteerd. In de onderstaande grafiek van sharelynx.com ziet u de premium die in India betaald wordt boven op de spotprijs. Eind april raakte deze 20 % aan (inclusief de 10 % importbelasting). Door deze hoge premium gingen de Indiase mensen massaal zilver kopen in hun zoektocht naar een belegging voor hun geld. 

Goudpremium India

In April kocht India in totaal 43 ton goud (netto volgens DGCI&S 35 ton). Een daling in een maand van 28 %. Tot nu importeerde India dit jaar 171 ton. Een daling van 60 % ten opzichte van vorig jaar. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat door de importheffing en veel goud het land wordt in gesmokkeld. Hoeveel is uiteraard niet te achterhalen.

India goud handel

De centrale bank van India heeft mogelijk plannen een deel van de goudreserve te ruilen voor hogere kwaliteit goud uit Londen. De precieze details zijn hiervan nog duidelijk.

Zilver import India April + 148 %

In April importeerde India maar liefst 713 ton zilver en slechts 2 ton werd geëxporteerd. Een stijging van 148 %! Van januari tot April importeerde India 1921 ton zilver. Een plus van 24 % ten opzichte van vorig jaar. In India heeft zilver kopen in tegenstelling tot wat er in het weten gebeurt een enorme vlucht genomen.

Zilver handel India

 

Bron: Bullionstar