Home » Deskundigen

China heeft meer goud dan men denkt

Geschreven door op 15 april 2014 – 10:15

China heeft meer goud dan men denkt. Al aardig wat bekende namen in de goud- en zilvermarkt hebben er aandacht aan besteed. China heeft meer goud en importeert ook meer goud dan de actualiteiten ons doen geloven. GATA-consultant Koos Jansen deed al vaker onderzoek naar de goudvoorraad van China en kwam al eerder tot de conclusie  dat de voorraden veel hoger moeten zijn dan de officiële instanties ons doen geloven.

Niet alleen Koos Jansen maar ook Alasdair Macleod van Goldmoney.com heeft een onderzoek gedaan naar de goudimport en goudvoorraden van China en kwam tot de conclusie dat China meer goud heeft dan via officiële kanalen bekend wordt gemaakt.

Volgens de China Gold Association (CGA) consumeerde het land in het afgelopen jaar 2013 maar liefst 1176 ton goud. Dit was 41% hoger dan in het jaar 2012. Deze berekeningen kloppen volgens Macleod niet omdat volgens hem de productie uit de mijnen en de overblijfselen uit ‘’afvalgoud’’ niet worden meegerekend.

Volgens Macleod consumeert China jaarlijks maar liefst 4843 ton goud. Dit heeft hij berekend op basis van Chinese rapporten en goud dat opgeslagen ligt binnen de grenzen van het land.

China heeft meer goud dan men denkt

De toegenomen goudreserves van China vinden hun oorsprong met name in het politieke en globale beleid dat China voert ten opzichte van het Westen. Met goud creëert China meer macht voor zichzelf ten opzichte van de VS en is het land minder afhankelijk van de staatsobligaties van de VS. Oftewel, China gebruikt goud kopen als een zogeheten ”hedge” tegen de wereldwijde instabiele economische situatie en een waardedaling van de Amerikaanse Dollar.

De enorme goudconsumptie van China de laatste jaren heeft ervoor gezorgd dat het land inmiddels zijn gehele eigen goudproductie consumeert en het goud in de kluizen in zo’n dusdanig tempo toeneemt dat dit niet wordt bijgehouden door de officiële statistieken, aldus Macleod.

Bron: The Telegraph

 

Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij

Nog geen reacties »

1 Pingbacks »