Home » Actueel

BTW verhoging zilveren beleggingsmunten

Geschreven door op 21 november 2013 – 15:38

Particuliere beleggers die zilver kopen kiezen vrijwel altijd voor zilveren beleggingsmunten zoals de Silver Eagle, Maple Leaf en de Philharmoniker. Dit zijn munten die wereldwijd worden verkocht als beleggingsmunten en zijn daarmee zeer goed verhandelbaar; iedere munt bevat 1 troy ounce puur zilver. De munten worden onder de margeregeling verhandeld, waarbij alleen BTW wordt afgedragen over de winstmarge van de handelaar en niet over de totale verkoopprijs.

In januari 2011 is het btw-tarief in Nederland voor de invoer van dit soort munten verhoogd van 6% naar 19%. Aangezien de munten voornamelijk afkomstig zijn van landen buiten Europa, zoals Canada en Amerika, werd het daarmee aanzienlijk minder interessant om dit soort munten in Nederland te importeren. De import was nog wel mogelijk in andere Europese landen tegen een laagtarief, waardoor de stijging van het Nederlandse btw-tarief een beperkte invloed heeft gehad op de verkoopprijs van de zilveren munten.

Per 1 januari 2014 gaat echter ook het BTW tarief in andere landen mogelijk omhoog, waardoor het importeren van dit soort munten in geheel Europa een stuk duurder kan worden. Een direct gevolg hiervan is dat de prijzen voor de zilveren munten per 1 januari verhoogd zullen moeten worden met ruim 10%. Tot op heden is er echter – voor zover wij weten – geen definitief besluit genomen in de desbetreffende landen over het invoertarief van deze zilveren munten per 1 januari.

Om het zekere voor het onzekere te nemen kan het verstandig zijn om voor 31 december 2013 uw zilveren in te kopen. Aangezien de zilverkoers onlangs sterk daalde kan het tevens interessant zijn nu alvast een positie in te nemen.
Voor de huidige prijzen kunt u terecht op onze website. Zodra er meer nieuws is over het btw-tarief voor zilveren munten zullen wij dit communiceren via de nieuwsbrief en via ons blog.

Voor vragen kunt u ons bereiken om onderstaande telefoon nummer of per email op info@zilvergoudwinkel.nl

Zilveren Philharmoniker en de Maple Leaf zijn nu nog zeer goed leverbaar!

Gratis verzending vanaf € 5000,=

https://zilvergoudwinkel.nl/zilver-kopen/beleggingsmunten

Profiteer zo lang het nog kan

Maple Leaf Zilver

Monsterbox Maple Leafs