Home » Actueel

AFM en beleggingen in edelmetaal

Geschreven door op 20 april 2012 – 10:40

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vraagt op haar website aandacht voor beleggingen in edelmetaal. De AFM constateert dat edelmetaal vaak wordt verkocht via webshops en waarschuwt tegen malafide aanbieders. Hoewel wij ons niet aangesproken voelen willen wij graag een reactie geven.

Vrijstelling van de vergunningplicht.

De AFM ziet edelmetaal als beleggingsobject, als de belegger het edelmetaal niet zelf beheert. De aanbieder kan het edelmetaal bijvoorbeeld in een kluis bewaren of het laten bewaren door een door hem ingeschakelde derde. Het edelmetaal komt niet in handen van de belegger en in veel gevallen heeft de consument dan recht op (en deel) van een goud- of zilverstaaf.

Omdat wij van Zilvergoudwinkel onze producten altijd fysiek uitleveren is een vrijstelling van de vergunningplicht van toepassing. Zie voor meer informatie over beleggingsobjecten deze pagina van de AFM http://www.afm.nl/nl/consumenten/producten/beleggingsobject.aspx

Uitstekend bereikbare klantenservice

De AFM schrijft verder: “Als beleggingsobjecten worden aangeboden via een webshop en er geen mogelijkheden zijn om contact met de aanbieder op te nemen, of dit alleen kan via e-mail, dan is de aanbieder mogelijk malafide.”

Onze klantenservice kent ruime openingstijden en wij zijn zelfs op zaterdag en zondag bereikbaar. Wij houden u altijd goed op de hoogte van de status van uw bestelling.

Bewezen betrouwbaarheid

AFM: ”Een belegger moet extra op zijn hoede zijn als een aanbieder van edelmetaal nog maar kort bestaat, geen AFM-vergunning heeft en een aanbieding doet die te mooi lijkt om waar te zijn (afwijkende lage prijsstelling en/of het in vooruitzicht stellen van zeer hoge rendementen)”.
Zilvergoudwinkel is sinds 15-10-2010 actief op de edelmetaalmarkt en wij hebben inmiddels een groot klantenbestand. Via the Feedback Company kunt u onafhankelijke klantbeoordelingen over ons lezen. Onze beoordelingen zijn over het algemeen uitstekend, we krijgen gemiddeld een 9,1 van onze klanten. Mocht de levering van een product vertraging oplopen dan houden wij klanten altijd goed op de hoogte.
Al onze leveringen zijn volledig verzekerd. Vindt u de levering via UPS of TNT geen optie dan hebben wij de mogelijkheid om de bestelling per privé koerier af te leveren of kan u uw bestelling persoonlijk af halen op kantoor.

Tags: , ,