Home » Geen categorie

Rick Rule: Goud en zilver minimaal + 300% de komende jaren

Geschreven door op 22 april 2014 – 15:28

Rick Rule: Goud en zilver gaan minimaal een stijging van 300% laten zien de komende jaren.

Rick Rule is de zakenpartner van Eric Sprott en is binnen Sprott Asset Management verantwoordelijk voor de divisie grondstoffenbeleggingen. Rick Rule heeft de laatste jaren naam gemaakt door zijn visie op de goudmarkt en goud gerelateerde aandelen. Daarbij duikt zijn naam vaak op in de media wanneer het over goud en zilver gaat. Net als in dit bericht hechten veel beleggers veel waarde aan zijn visie op de markt.

Zilveren Maple Leafs

Hij werd onlangs geïnterviewd door KingWorldNews, in dit bericht gaf hij aan dat hij een veel hogere goudprijs en zilverprijs verwacht ten opzichte van hun huidige niveaus. Binnen nu en twee en een half jaar verder verwacht hij dat goud en zilver 300% tot 400% hoger zullen noteren dan vandaag het geval is.

 

”I can tell you that bear markets are the authors of bull markets.  What I am saying is that I expect to see a minimum of 300% to 400% gains from here.  And if this is anything like the 1970s bull market, investors may see gold and silver soar to unimaginable heights from current levels before this is over.”

Hier de opmerkelijkste uitspraken uit het interview:

‘’De goud- en zilvermarkt bevinden zich op dit moment in een terugval vanaf de top van 2011. Deze terugval moet wel in perspectief worden geplaatst. Wanneer je het hebt over een terugval is het belangrijk om naar de tijdperiode te kijken. Reken je vanaf juni 2013, dan heb het over een kleine winst van 12%. En sinds de start van de bull markt (stijgende markt) noteren goudprijs en zilverprijs fors hoger.

‘’Het is heel belangrijk voor beleggers in edelmetaal en grondstoffen om naar de lange termijn te blijven kijken. De realiteit van dit moment is dat de markt zich na een lange en sterke spurt omhoog consolideert. Dat is wat markten doen, en dat is wat we de laatste jaren hebben gezien.’’

‘’De markt laat een schotelvormige beweging omhoog zien. Dit betekent voor de edelmetalen en grondstoffen hogere toppen en hogere bodems. De markt zit naar alle waarschijnlijk weer in de trend omhoog. Maar beleggers moeten in hun achterhoofd houden dat dit zeer volatiele markten zijn en schommelingen van 15% tot 30% niet uitzonderlijk zijn. Daarbij zijn de onderliggende drijfveren en fundamentals in de markt van groot belang. De sterkste drijfveer op dit moment van edelmetalen en grondstoffen is ‘’het economische herstel’’ dat gedreven wordt door toenemende liquiditeit in de markt. In werkelijkheid heeft dit niet de gewenste effecten als gevolg van meer banen en bedrijven. Op de langere termijn kan dit ervoor gaan zorgen dat er meer geld stroomt naar de grondstoffenmarkt. Niet dat de grondstoffen per definitie in waarde stijgen, maar de hoeveelheid geld in de markt neemt in dat geval toe, met stijgende prijzen als gevolg.’’

‘’Een andere belangrijke factor die beleggers in hun achterhoofd moeten houden zijn de globale demografische ontwikkelingen. De vraag naar grondstoffen blijft stijgen door een groeiende wereldbevolking.

‘’Als beleggers willen weten in welke richting de grondstoffen en de edelmetaalmarkt zich in de komende jaren zal bewegen dan moeten zij kijken naar het verleden, ik heb het dan over de jaren 2004, 2005 en 2006. En voor de beleggers met een beter geheugen de ontwikkelingen van de markt in de jaren 1994, 1995 en 1996.’’

‘’De komende stijging in de grondstoffen en edelmetaalmarkt zal niet met een directe spurt omhoog zijn maar gestaag aan en met een schotelvormige beweging omhoog. Ondanks het negatieve sentiment verwacht ik dat we het ergste achter de rug hebben’’.

 

Rick Rule.

 

Bron en bekijk hier het hele interview.  

Wouter Meens
Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij