Home » Actueel

Albert Spits: Huur een huis en koop zilver

Geschreven door op 8 juli 2011 – 11:52

Albert Spits is adviseur voor pensioenfondsen. Daarnaast heeft hij een een uitgebreide studie gemaakt van de economie en meer specifiek de dynamiek van crises. Door met een onafhankelijke blik de golfbewegingen te bestuderen, is het mogelijk om betere inschattingen te maken van de actualiteit en zelfs van toekomstige bewegingen. Hij is tevens betrokken bij de Gold Standard Consulting Group (www.gscg.nl).

De mondiale economie bevindt zich momenteel in het oog van de storm van een ongekende schuldencrisis. Hoewel het windstil is, kunnen we geen kant op. Massale herstructurering van schulden zal jarenlange recessies veroorzaken. Albert spits heeft hierover al vanaf begin 2000 uitgebreid gewaarschuwd, geschreven en gepubliceerd over de de economische ontwikkelingen.

Op verzoek van een lezeres van DeepJournal keek Spits naar haar persoonlijke situatie: een jonge vrouw die met een modale baan op zoek is naar meer rust en zekerheid en graag een huis wil kopen in Amsterdam. Haar vraag aan Spits is of ze er verstandig aan doet nu naar een koophuis te gaan zoeken.

De waarde van de huizen zal halveren

Albert Spits: ‘Wat Charlotte zou moeten doen is proberen een kleine woning te huren in of om Amsterdam. Want als ze nu een huis koopt, zal de waarde alleen maar zakken. De lange rentes lopen nu al op, bovendien, als de waarde ver onder de aankoopprijs is beland, kan de bank vragen om een garantie in de vorm van een extra lening.

Beluister hier de zeer interessante radio uitzending: http://deepjournal.nl/p/43/a/nl/2898.html

Nog geen reacties »

1 Pingbacks »