Home » Actueel

2014 het jaar van GOUD

Geschreven door op 23 januari 2014 – 17:06

In 2013 verloor goud bijna een kwart van zijn waarde ten opzichte van de top in 2011. Daarentegen deden de beurskoersen het bijzonder goed met rendementen van rond de 25 procent en hoger. Daar komt nog eens bij dat de Amerikaanse economie enige tekenen van ‘’herstel’’ heeft laten zien in de afgelopen maanden.

Wanneer we de situatie bekijken en de bovenstaande elementen bij elkaar optellen, moeten we dan tot de conclusie komen dat goud zijn top heeft gehad of was dit, zoals veel voorstanders van goud zeggen, ‘’slechts een correctie’’ en zal de prijs van goud verder gaan stijgen?

Volgens Nick Barisheff, auteur van het boek $10.000 Gold, was 2013 het jaar van een duidelijke correctie in de goudprijs en ziet hij de prijs dan ook niet verder dalen. Dit heeft volgens hem als oorzaak dat de prijs het afgelopen jaar kunstmatig is verlaagd via de papieren contracten op de COMEX en het feit dat het gemiddeld $1200 kost om een ounce goud uit de grond te halen waardoor hij denkt dat de prijs niet onder dit niveau zal zakken.

Kilo goudbaren

Kilo goudbaren

Volgens experts is er daarbij in het laatste jaar door de media een beeld geschetst dat de globale economieën aan een sterk herstel zijn begonnen. Terwijl grote landen zoals Turkije, China, Rusland en Zuid Korea massaal goud kopen om een eventuele crash van de wereldwijde valuta op te kunnen vangen.

Kortom, de media lijkt zich zoals gewoonlijk tegen goud te hebben gekeerd, waardoor het lijkt alsof het gedaan is met de stijging van de goudprijs. Wanneer je van mening bent dat dit slechts een correctie was van de goudprijs op de lange termijn is dit een ideaal instapmoment voor beleggers die goud kopen nu de prijs nog kunstmatig laag wordt gehouden en een stijging eraan lijkt te komen.

Columnist: Wouter Meens

Bron: Goldsilverworlds.com 

Wouter Meens
Volg mij

Wouter Meens

Vestigingseigenaar at Recruit a Student Den Haag
Edelmetaal en grondstoffen analist van Zilvergoudwinkel BV. Oprichter Student-Inhuren.nl - landelijke studenten- en starters uitzendorganisatie.
Wouter Meens
Volg mij