Betalen met bitcoins

Zilvergoudwinkel, betalen met Bitcoin sinds 2013

Zilvergoudwinkel accepteert Bitcoibetalingen al sinds 2013 en was hiermee de eerste aanbieder van goud en zilver in Nederland. Vanuit onze missie is het onze ambitie om in Nederland de beste, meest klantgedreven en vernieuwende aanbieder van zilver en goud te zijn. Betalingen accepteren met bitcoins sluit hier goed bij aan.

Bij betalingen met Bitcoins rekenen wij geen extra transactiekosten. Momenteel hanteren wij een orderlimiet van €12.000 per 24 uur. Wij werken voor Bitcoinbetalingen samen met Bitkassa.nl. Voor goudaankopen van boven de € 11.345 vragen wij u een kopie/scan van een geldig legitimatiebewijs naar ons te mailen.

Wij zien Bitcoin als elektronisch contant geld en zullen de zelfde wet- en regelgeving toepassen als voor contant geld. Wanneer meerdere transacties in een korte periode plaatsvinden worden de bedragen bij elkaar opgeteld. Dit worden samengestelde transacties genoemd. Bij zilver kopen is de grens voor het opvragen van een kopie van uw legitimatiebwijs € 15.000.

UPS, GEEN IDENTITEITSCONTROLE BIJ AFLEVERING

De Heraeus en Perth Mint goudbaren, zilveren muntbaren en kleinere orders met zilveren munten versturen wij met UPS. Voor meer informatie over de verzending en bezorging kunt u op deze pagina terecht: Verzending en bezorging.

Wat is bitcoin?

Bitcoin (BTC) is elektronisch geld en is ook de naam van de opensourcesoftware om het geld te gebruiken. Bitcoins kunt u opslaan op uw pc in een daar voor gemaakte wallet of u kunt ze opslaan bij een derde. Betalingen kunnen simpelweg gedaan worden door de bitcoin software een opdracht te geven een x bedrag over te maken naar een bitcoinadres van de ontvanger. Binnen enkele seconden is de transactie verwerkt. Het wordt ook wel een crypto currency genoemd omdat er gebruik wordt gemaakt van cryptografie, dit is een manier van beveiligen door informatie te versleutelen. U kunt het zien als geheimschrift dat alleen de zender en ontvanger kennen. Bitcoin is niet zoals andere valuta gereguleerd door de overheid en is niet in handen van een (centrale) bank. Bekijk voor meer informatie onderstaande video.

Video uitleg bitcoin.

Goud en zilver kopen met bitcoins

Stap 1: Het bestellen van goud en zilver gaat zoals u gewend bent. Op de afreken pagina vult u uw gegevens in en kiest u 'bitcoin' als betaalmethode. Wilt u meer informatie over hoe te bestellen bij ons? Ga dan naar de pagina met uitleg over het bestelproces.

betalen met bitcoin stap 1

Stap 2: Na het plaatsen van uw bestelling krijgt u nogmaals de mogelijkheid om uw bestelling te controleren.

betalen met bitcoin stap 2

Stap 3: Na het definitief plaatsen van uw bestelling wordt u doorverwezen naar de bitcoin betaalpagina. Op deze pagina ziet u het te betalen bedrag in bitcoins verschijnen gebaseerd op de actuele bitcoinkoers van Bitpay. Als u een wallet heeft die het zogenaamde 'URI-protocol' ondersteund kunt u direct op de knop 'pay with bitcoin' klikken. Wanneer uw wallet deze functie niet heeft klik dan op 'View Address', en maak de betaling handmatig naar dit bitcoin adres over. Vervolgens betaalt u vanuit uw bitcoinwallet het betreffende bedrag in bitcoins door het bedrag over te maken op het weergegeven bitcoinadres. De transactie wordt binnen enkele seconden verwerkt en u koopt uw goud en/of zilver aan tegen de actuele goud- en/of zilverkoers.

betalen met bitcoin stap 3